Video si pedagogie

10 sfaturi de decorare cu culoarea neagră

Negrul e sinistru? Prezent azi în buticurile șic și în restaurantele la modă, negrul e campion la toate categoriile în privința ambianței care nu vă lasă indiferent.


Iată câteva idei ca să transformați negrul în cel mai bun prieten al decorațiunilor dvs. și ca să evitați discordanțele.

1. Îmbinați negrul cu alb
Duetul de șoc alb-negru funcționează întotdeauna. Vă permite să sublimați negrul și să dați personalitate unei încăperi simple, păstrând totodată o luminozitate foarte plăcută.

Un mic sfat: dacă vă temeți că puteți pierde din luminozitate: vopsiți în negru pereții pe care nu ajunge lumina zilei. Astfel, pereții albi vor reflecta un maximum de lumină în încăpere.

În această bucătărie, peretele devine o tablă neagră și se pretează la toate fanteziile creatoare. Meniul săptămânii, desenele copiilor sau citate care vă inspiră, dvs. alegeți ce veți scrie cu creta.

2. Epurați decorul
Negrul este un element puternic în decor. Pentru a-l echilibra, mizați mai degrabă pe o ambianță pură și lejeră și evitați supraîncărcarea. Mobilierul sobru și detaliile bine alese se armonizează perfect cu niște pereți sau o pardoseală de culoare neagră.

În acest salon, corpurile de iluminat sunt reduse la cea mai simplă expresie, iar mobilierul deschis nu are nimic de ascuns. Ba chiar masa joasă și fotoliul sunt transparente pentru a ceda negrului rolul de vedetă.

3. Îmblânziți negrul prin tușe mărunte
Vă temeți că negrul va acapara tot spațiul? Integrați-l în tușe mărunte. O mobilă aici, un covor moale acolo sau chiar un corp de iluminat spectaculos. Negrul are capacitatea de a pune în valoare tot ce atinge.

Această mobilă de depozitare e o decorațiune în sine cu motivele sale geometrice roz pe fond negru. O idee pe care o puteți reproduce acasă cu culorile care vă plac.

4. Sublimați un element arhitectural
Ca un reflector, negrul pune în valoare ceea ce acoperă. Optând pentru un element arhitectural puternic, ca o nișă, o estradă, o scară sau un tavan cu muluri, îl transformați în starul decorului.
Odată vopsită în negru într-un decor deschis la culoare, această scară mărește spațiul ca o invitație de a descoperi etajul.

5. Încălziți negrul cu lemn
Asociat cu materiale naturale ca lemnul, lâna, solurile vegetale sau cu materiale calde ca aurul sau arama, negrul compune un decor prețios și plăcut, ideal într-o cameră sau în salon.
Această bucătărie deschisă spre living creează o atmosferă convivială prin asocierea negrului cu lemnul de nuc cu vinișoare, foarte cald. Alegerea îndrăzneață a peretelui de faianță lucioasă sporește aerul șic al ansamblului.

6. Faceți să vibreze negrul cu culorile vii
Când combinați negrul cu o culoare vie, prindeți doi iepuri dintr-o lovitură. Întâi, dați strălucire și luminozitate încăperii. Apoi, dați eleganță unei culori care ar putea supraîncărca încăperea dacă n-ar fi combinată.
Negrul încadrează perfect acest alcov portocaliu. O alegere cromatică îndrăzneață pentru un rezultat totuși șic și elegant.

7. Combinați negrul cu motive geometrice
Nu aveți cum să vă plictisiți când negrul flirtează cu linii foarte grafice sau cu motive geometrice. Fie că vă plac motivele în stilul anilor ’50, gresia 1900 sau dungile foarte contemporane, fiți siguri că nu puteți da greș.
Cu dalele de ciment în mare vogă, dușul cu rigolă negru și lemnul pentru tușa de căldură, această baie are tot ce-i trebuie.

8. Îndrăzniți lookul negru total în încăperile mici
În spațiile mici, cu puțină lumină, uneori e mai bine să optați pentru o culoare întunecată ca să creați un efect de cocon decât să încercați zadarnic să faceți lumină. În băi, bucătării mici, dressinguri sau spălătorii, puteți îndrăzni astfel lookul negru total.

Sfat: alegeți cu grijă corpurile de iluminat funcțional și de ambianță pentru a vă bucura pe deplin de noua dvs. atmosferă de cocon.
De la pereți la pat, dar și în baie, apartamentul părinților mizează totul pe negru. Gresia neagră intercalată în parchet asigură tranziția vizuală între cameră și baie.

9. Variați finisajele negre
Chiar dacă vă temeți de uniformitate, un look negru total nu este interzis. Variind finisajele, atrageți atenția asupra variației de materiale, texturi sau reflexii lucioase. Detalii îngrijite cu efect, chiar dacă restul decorului rămâne sobru.

Cu efect mat ca ardezia, lucios ca pasta de sticlă, reflexii metalice sau gri ca betonul, negrul are o mie de fețe care pot fi combinate după bunul plac.

10. Distrați-vă cu negrul
Negrul e atât de șic și rafinat, încât suportă cu stil toate contrastele. Și dacă l-ați întrebuința cu umor? Desene haioase sau mesaje glumețe, dvs. alegeți ce vă va binedispune în fiecare zi.
Chiar și în camera copilului, negrul își găsește locul! Pe acest teritoriu preistoric, dinozaurii aplicați cu un șablon au invadat pereții.