Video si pedagogie

10 sfaturi pentru a vă transforma terasa într-un living în plus

Vară, relaxare, convivialitate… dedicată plăcerii, terasa e în mod clar spațiul complementar de care nu vă mai puteți lipsi.

Pentru a vă bucura pe deplin de ea, desăvârșiți-i amenajarea!

1. Iluminați cu o sursă de lumină adaptată
Iluminatul modelează ambianța serii, dar acesta trebuie să fie bine dozat. Câteva puncte luminoase vor însufleți decorul terasei: benzi led în jurul unei bolți, spoturi pe sol, o ghirlandă…

Sfat: optați pentru luminile blânde, ca suporturile de lumânări și bolurile luminoase solare, pentru o ambianță convivială. Doar bucătăria exterioară va beneficia de o sursă de lumină mai puternică. Gândiți-vă și la lanternele nomade, pe care le puteți așeza cum doriți.

2. Aveți în vedere un sol confortabil
Ar fi păcat să vă stricați plăcerea de a umbla în picioarele goale pe afară din cauza unei podele incomode.
Cu gresia sau cu lemnul compozit, și confortabile, și ușor de întreținut, scăpați de așchii! În schimb, piatra sau lemnul tradițional necesită întreținere anuală pentru prevenirea mușchiului. Ideale pentru suprafețele mici, dalele se contopesc cu decorul.

Pentru suprafețele mai mari, optați mai degrabă pentru lamele. Și dacă
salonul dvs. se deschide în întregime pe terasă, de ce n-ați pune aceeași pardoseală? Impresie de spațiu garantată!

3. Integrați spații de depozitare mobile și utile
În materie de depozitare exterioară, vrem ceva funcțional, rezistent la intemperii și economic spațial. Banca-ladă e un aliat pe terasă: protejează pernele și materialele textile în zilele ploioase și/sau adăpostește jucăriile copiilor.

Grație rotilelor care se strecoară peste tot: sub plantele sensibile la ger, sub masa joasă, sub gheridon, terasa devine flexibilă și modulară.

4. Descoperiți plăcerea de a găti afară
Pentru o bucătărie de exterior, vom alege colțul cel mai adăpostit și nu vom căuta să recreăm o bucătărie echipată, ci ne vom concentra pe esențial și vom privilegia multifuncționalitatea.

O măsuță mobilă va servi și pentru tăiat, și pentru servit masa, iar piesa de rezistență va fi, desigur, grătarul sau plita. Gândiți-vă să montați rafturi ca să aranjați vesela sau să puneți în valoare coșuri frumoase cu fructe și legume!

5. Treceți ușor de la patru la paisprezece comeseni
Mese extensibile, scaune superpozabile și mobilier modular, iată câteva soluții pentru a crește numărul de comeseni pe terasa dvs. Alegeți o masă pliantă ingenioasă cu un recipient amovibil în mijloc, în care să puneți cuburile de gheață sau resturile de la masă. Taburetele, la rândul lor, au o valoare certă deoarece se pot stoca în cantitate mare.

6. Ridicați terasa la gradul de al doilea salon
Bancheta, canapeaua, pufurile triunghiulare, masa joasă, pernele și covorul, toate dovedesc că exteriorul poate fi confortabil. Câteva obiecte refolosite și nu foarte fragile vor fi transformate în suporturi pentru plante sau suspendate.

Preferați minimalismul? Alegeți cu grijă piese robuste, precum o canapea frumoasă de exterior sau câteva lumânări XXL.

7. Optați pentru farniente
Pe terasă, colțul pentru siestă este esential!
De ce n-ați instala o estradă? Estrada izolează de umiditatea din sol și oferă o suprafață plană pe care puteți înșira perne și rogojini. Acoperiți-o cu o plasă de țânțari sau cu un umbrar care se poate scoate după bunul plac.

Aveți puțin loc? Hamacul e soluția. Puneți-l în scenă cu un gheridon, o plasă de țânțari și câteva perne.

8. Păcăliți soarele cu ingeniozitate
Umbra și soarele merg mână în mână. Ca să vă jucați cu umbra și lumina și să vă bucurați de ce are fiecare mai bun, recurgeți la perdele, umbrare și corturi de grădină.
O pergolă de lemn creează un spațiu unde puteți sta la umbră în timpul orelor fierbinți. Puteți s-o acoperiți cu vegetație sau să optați pentru un model cu storuri pe părțile laterale, modular.

9. Feriți-vă de privirile indiscrete
Și afară puteți să vă adăpostiți de vânt și de privirile indiscrete! În privința plantelor, alegeți bambusul, care ascunde fără să încarce. Împletiturile de lemn, împrejmuirile și palisadele se vor dovedi eficiente și estetice. Nu e nevoie să fiți grădinar, doar înălțați gardul până la circa 1,80m.

10. Prelungiți vara
Ca să vă bucurați de serile petrecute pe terasă la sfârșitul verii, puteți s-o acoperiți parțial. O pergolă prezintă avantajul că are un înveliș modular: o plantă agățatoare vara, pânză impermeabilă, lamele de polipropilenă, împletituri… suportă orice!

Un acoperiș înclinat lipit de casă reprezintă o opțiune bună pe termen lung. Ca soluție intermediară, puteți întinde o copertină de calitate atât cât aveți nevoie.