Video si pedagogie

DIY: Creați etajere din lemn, pentru plante

Confecționați-vă propriile cutii pentru plante și fixați-le pe pereții terasei sau ai părții dvs. de grădină.

Dispuse la întâmplare, conferă o tușă decorativă personalizată. Și cireașa de pe tort: realizarea lor e o adevărată joacă de copii!

Confecționați cutiile
Pentru ca plantele să stea în siguranță în cutii, e preferabil să le faceți o adâncime de două lamele. Începeți deci prin a tăia cu fierăstrăul 4 lamele cu fiecare dimensiune a cutiei dvs. (lungime și lățime). Lipiți lamelele între ele aplicând o dâră de adeziv pe marginile acestora și formați laturile.
Aplicați o dâră de adeziv pe canturile de asamblat, apoi fixați-le cu două șuruburi din inox, folosind un echer pentru a garanta perpendicularitatea. Repetați operațiunea la fiecare colț, până când cutia e gata.

Fixați cutia
Cel mai simplu mod de a fixa cutia pe perete este să măsurați lungimea interiorului cutiei și apoi să dați două găuri în suport, ținând cont de această măsurătoare. Prindeți șipcile pe perete cu șuruburi lungi. În funcție de tipul peretelui, pot fi necesare și dibluri. Aceste șipci vor suporta cutiile dvs.
Pentru o fixare mai solidă, tăiați o șipcă echivalentă cu lungimea interioară a cutiei. Găuriți în ambele părți (perete și cutie), apoi fixați șipca în perete, cu șuruburi. În funcție de tipul peretelui, folosiți dibluri. Apoi, puneți peste ea partea interioară superioară a cutiei și fixați cu șuruburi tot ansamblul.
Ca să preveniți orice deplasare sau deformare în timp, prindeți diferitele cutii între ele cu șuruburi scurte.

Adăugați polițe
Dacă aveți o lungime mare de îmbrăcat, puteți combina cutiile cu polițe. Pentru acestea, fixați pur și simplu echere de lemn pe perete și, pe ele, prindeți cu șuruburi etajerele de lemn.
Opțional: pentru a le asigura o mai bună stabilitate plantelor și pentru a da o tușă decorativă lucrării dvs., dați cu carota o gaură în care să puneți un ghiveci cu flori. Aveți grijă să alegeți o carotă cu diametrul puțin mai mic decât cel al părții superioare a ghiveciului.