Video si pedagogie

DIY: Realizați o masă din lamele de parchet

Nu-i nevoie să aveți competențe de dulgher pentru a realiza această minunată masă de lemn.

Cu câteva resturi de parchet și cu puțin efort, veți ajunge fără probleme la acest rezultat care va impresiona pe toată lumea!

Materiale: alegeți un parchet stratificat cu o nuanță pe gustul dvs. Veți mai avea nevoie de o șipcă de lemn de brad cu o lungime dublă față de cea a viitoarei mese, de patru picioare de masă pătrate fixe din oțel alb de 80CM înălțime și 24x24MM lățime și de 6M de profil de colț mediu alb format 20x20MM. În sfârșit, este obligatoriu să aveți un fierăstrău și adeziv.

1. Etapa întâi
Tăierea: tăiați mai multe planșe de parchet în funcție de lățimea pe care vreți s-o aibă masa dvs., de exemplu, 1M50.

2. Etapa a doua
Asamblarea: cu adeziv, asamblați planșele una lângă cealaltă, până când atingeți lungimea pe care vreți s-o aibă masa dvs.

3. Etapa a treia
Consolidarea: odată uscat bine adezivul, întoarceți ansamblul. Tăiați șipca în două și lipiți cele două părți în paralel la 10CM de fiecare margine pe lungime.

4. Etapa a patra
Picioarele: lipiți picioarele de masă pe spatele panoului. Mențineți-le în această poziție cel puțin 24 de ore cu bandă adezivă, de exemplu, înainte de a întoarce masa.

5. Etapa a cincea
Finisajele: tăiați profilele de colț la dimensiunile mesei și lipiți-le. Lăsați să se usuce tot ansamblul timp de 24 de ore înainte de a verifica dacă s-a lipit.

6. Rezultatul