Video si pedagogie

10 sfaturi pentru a îți descoperi stilul decorativ

Urmează sfaturile noastre în 10 etape.

Cu puțină metodă și respectându-ți gusturile, poți conferi interioarelor tale o tușă inimitabilă care îți este caracteristică doar ție.

1.Începe cu bilanțul locuinței tale
Atenție, nu trebuie să te mulțumești cu puțin. Ideea este să iei în considerare arhitectura locuinței tale, și să dai dovadă de bun simț. De evitat stilul gotic supraîncărcat într-o cameră mică de elev sau elementele de inspirație barocă într-un apartament cu luminozitate redusă.
Pentru a-ți fi mai ușor, fă o listă cu elementele care îți plac și pleacă în căutarea unui stil care va elimina ceea ce îți displace și care va sublinia atuurile.

2. Caută inspirație
Reviste, site-uri de Internet, rețele sociale precum Pinterest, bloguri, buticuri… Toate te ajută să găsești inspirație. În acest moment lasă-te ghidat. Fotografiază, decupează sau salvează ceea că îți place pe planșe. Notează-le pe hârtie sau păstrează-le în versiunea electronică.
Pe măsură ce le răsfoiești, vei găsi firul conducător a ceea ce vă place : acest stil formidabil care te definește. Deci mai degrabă minimalist contemporan, chic boem sau vintage pop ?

3. Găsește un stil caracteristic cotidianului tău
Un stil decorativ care îți place în fotografii este posibil să nu se potrivească deloc vieții tale de zi cu zi. Tu și colocatarii (partenerul, copii, câinii, pisicile, operele de artă, …) aveți cu siguranță un stil de viață cu care vă împăcați. Mai degrabă cu toții gată să împărțiți o pătură și bomboane pe canapea sau independenți, fiecare cu spațiul său ?

Te ocupi minuțios de interiorul tău ore la rând sau preferi o casă practică pentru ca esti plecat mult timp ?
Iată indicii de care ai nevoie pentru a îți da seama ce stil ți se potriveste

4. Definiți paleta de culori
Acum că știți în ce direcție vă îndreptați, vă puteți axa pe unul dintre elementele de decor: culoarea. Ideală pentru a da o tonalitatea camerei sau chiar întregii locuințe.
Și în acest caz, planșa de inspirație (moodboard) vă poate fi de ajutor în definirea armoniei culorilor. Sunteți mai degrabă sensibil la culorile blânde de tipul caselor de la țară sau la contrastele puternice de tip Brooklyn ? Preferați doar pete de culori ca în decorurile scandinave sau pereți colorați în întregime ca în Spania ?

Sfatul nostru: alegeți maxim 3 culori pentru încăpere. Una dintre aceste culori poate fi chiar și un material. Lemnul cald precum nucul îmbracă negrul. Betonul modernizează orice ambianță. Textilele brute (lână, fetru, in ) îndulcesc compozițiile tari.

5. Alegeți mobilierul
Odată ce ați identificat culorile, puteți începe selecția mobilierului. Detaliile fiecărei piese de mobilier sunt importante pentru ansamblul decorativ. Un stil boem se va asorta de minune unei colecții de mici elemente, un stil industrial sau scandinav va ieși mai bine în evidență cu câteva piese bine alese.

6. Dați un nou look pieselor existente
Orientați-vă către reciclare ! Poate că vechile piese de mobilier își pot găsi locul în noul stil ales.
O vopsea roz pastel pe bufetul din anii cincizeci îl plasează de minune în noua dvs cameră girly. Masa dvs vopsită cu negru mat devine starul bucătăriei dvs de tip Brooklyn. Iar tapetul colorat transformă o etajeră simplă în bibliotecă pop. Cu puțină imaginație, veți crea piese unice în armonie cu stilul dvs.

7. Triați-vă obiectele
Suvenirurile dvs. nu sunt neapărat un element decorativ stilat. Puteți vine mobila, vesela sau lămpile pe site-uri specializate în vânzarea obiectelor de ocazie sau le puteți dona organizațiilor caritabile. Puținele obiecte la care țineți cu adevărat pot fi aranjate într-o cutie frumoasă pe care să o deschideți din când în când pentru a vă cufunda în amintiri…

8. Îndrăzniți mix-ul de stiluri
Dacă vă simțiți în largul vostru în decorațiuni, puteți amesteca mai multe stiluri pentru a-l obține pe cel care vă caracterizează. Puteți asorta, de pildă, influențe western cu stilul chalet. Sau o bucătărie în stil englezesc în amestec de culori latine. Sau lemn exotic gata să încălzească stilul contemporan ?

Totul se rezumă la echilibru și la armonie generală. Este suficient să luați puțină distanță pentru a evalua armonia generală a decorului dvs.
Astfel puteți evita efectul « total look » care poate da impresia unui interior lipsit de viață, ieșit direct din paginile unui catalog.

9. Încălcați regulile
Cine spune că negru și albastru închis nu se potrivesc ? Cine a spus că vesela vintage trebuie să dispară dintr-un interior contemporan ? Cine spune că monocromia este interzisă ?

Dacă vă place, totul este posibil. Cu o linie directoare care vă este caracteristică doar dvs. puteți crea o atmosferă unică, un stil veritabil. Puneți-vă întreaga colecție de soldăței de plumb în valoare pe tot peretele. Dați frâu spiritului artistic când vine vorba de tavanul sufrageriei. Umpleți toaletele de plante verzi. Totul este posibil.

10. Asumați-vă gusturile în domeniul decorativ
Precum hainele pe care le purtăm, decorațiile ne reflectă personalitatea. Oricare v-ar fi stilul, vă veți simți confortabil dacă acesta evidențiază cine sunteți și dacă vă corespunde.