Video si pedagogie

7 trucuri pentru a te alinia la tendința Soft pastel

Atunci când simplitatea spiritului scandinav întâlnește optimismul unei palete de culori luminoase, sunt îndeplinite criteriile pentru a vorbi despre tendința Soft pastel.

O modă de ultimă generație ce te poate inspira pentru decorarea unui dormitor sau unui mic apartament la fel de bine ca a unui spațiu vast de tipul unui loft. Confortul, delicatețea și buna dispoziție sunt asigurate.

1. Mizează pe lemn în culori deschise
Inspirată din tradiția designului scandinav, tendința Soft pastel pune mare preț pe lemn. În culori deschise, brut, nelăcuit, acest material se regăsește pretutindeni. De la mobilier (pe cât posibil jos, ca în anii 50) până la accesorii (rame foto, corpuri de iluminat, șine pentru perdele…), pardoseli sau soluții decorative pentru pereți.
De altfel, poți îndrăzni la alternativa de hârtie pictată, care imită întocmai lemnul decolorat sau patinat. Lemnul vopsit în tonuri pastel este, de asemenea, foarte apreciat.

2. Dă frâu liber imaginației cu paleta de nuanțe pastel
Trăiască rozul nude, verdele mentă, albastrul-ghețar! Dar aceste culori de înghețată sunt mai subtile decât în urmă cu câțiva ani. În prezent, nuanțele sunt estompate delicat pentru a crea armonii blânde.
Pentru a regăsi echilibrul care îți va aduce bună dispoziție fără a cădea în extrema unei ambianțe copilărești sau pop, variază pastelurile prin tușe aplicate pe materiale textile, piese mici de mobilier, accesorii și lasă pereții albi, eliberați și luminoși.

3. Combină motivele geometrice
Încă nu ne-am săturat de fascinația formelor geometrice. În moda Soft pastel, ne putem juca cu motive supradimensionate sau, dimpotrivă, cu forme micro-geometrice, atât de mici încât să dea, de departe, impresia că sunt o materie și nu un imprimeu.
Pernele decorative, perdelele, tablourile pot adopta acest stil fără moderație. Iar vedeta tuturor formelor este hexagonul. Prezent în motivele textile, în ramele foto, la cutiile de depozitare, este de bun gust în orice combinație.

4. Alternează aspectele filiforme și futuriste
Noutatea tendinței Soft pastel constă în asocierea simplității scandinave cu forme ultra-contemporane. Picioarele de mese concepute din tuburi de metal lăcuit se combină cu lemn în culori deschise, contribuind la aspectul aerat al ansamblului.
În ceea ce privește corpurile de iluminat, utilizați formele de inspirație origami sau plasele de metal geometrice.

5. Arată-ți starea de spirit pozitivă
Starea de spirit pozitivă este un element central al stilului Soft pastel. Deci o afișam fără urmă de ezitare. La fel ca pe rețelele de socializare, unde sunt la mare apreciere citatele despre fericire sau despre trăirea clipei prezente, puteți înrăma niște gânduri frumoase scrise de mână sau cu fonturi estetice.

6. Dă viață încăperii cu mici detalii din aramă
La micile detalii, cuprul face diferența. Conferă o modernitate deosebită și scoate la iveală rafinamentul ambianțelor Soft pastel sub aparenta simplitate. Utilizează-l în tușe mici, de exemplu la picioarele meselor, ale corpurilor de iluminat, la sfeșnice, capătul de la șina pentru draperii sau la cutii...

7. Alternează nuanțele mate cu cele strălucitoare
Deși atmosfera generală rămâne simplă și luminoasă, stilul Soft pastel se remarcă, totuși, printr-un rafinament deosebit în alegerea materialelor, care sunt călduroase (lemn, aramă, ceramică), precum și în paleta foarte elaborată.
La fel stau lucrurile și cu finisajele. Poți alege culori mate sau strălucitoare, important este să îți asumi cu hotărâre alegerea și nu eziți să le suprapui. Ca pe o vază albă scoasă în evidență printr-un hexagon roz nude strălucitor sau pe o măsuță joasă cu tăblie din lemn brut mat, sprijinită pe picioare făcute din tuburi de metal lăcuit strălucitor.