Video si pedagogie

DIY: Realizează o masă din lamele de parchet

Nu-i nevoie să ai competențe de dulgher pentru a realiza această minunată masă de lemn.

Cu câteva resturi de parchet și cu puțin efort, vei ajunge fără probleme la acest rezultat care va impresiona pe toată lumea!

Materiale: alege un parchet stratificat cu o nuanță pe gustul tău. Vei mai avea nevoie de o șipcă de lemn de brad cu o lungime dublă față de cea a viitoarei mese, de patru picioare de masă pătrate fixe din oțel alb de 80CM înălțime și 24x24MM lățime și de 6M de profil de colț mediu alb format 20x20MM. În sfârșit, este obligatoriu să ai un fierăstrău și adeziv.

1. Etapa întâi
Tăierea: taie mai multe planșe de parchet în funcție de lățimea pe care vrei s-o aibă masa ta, de exemplu, 1M50.

2. Etapa a doua
Asamblarea: cu adeziv, asamblează planșele una lângă cealaltă, până când atingi lungimea pe care vrei s-o aibă masa dvs.

3. Etapa a treia
Consolidarea: odată uscat bine adezivul, întoarce ansamblul. Taie șipca în două și lipește cele două părți în paralel la 10CM de fiecare margine pe lungime.

4. Etapa a patra
Picioarele: lipește picioarele de masă pe spatele panoului. Menține-le în această poziție cel puțin 24 de ore cu bandă adezivă, de exemplu, înainte de a întoarce masa.

5. Etapa a cincea
Finisajele: taie profilele de colț la dimensiunile mesei și lipește-le. Lasă să se usuce tot ansamblul timp de 24 de ore înainte de a verifica dacă s-a lipit.

6. Rezultatul