Video si pedagogie

DIY: Realizează o mobilă de exterior

Practică și originală cu tușa ei de culoare vie, această consolă de grădină este realizată prin îmbinarea armonioasă a unor elemente de stâlp de piatră cu polițe din lemn de pin.

O mobilă de exterior pe care o poți face chiar tu, ideală pentru depozitarea uneltelor mici, pentru decorarea terasei sau chiar pentru amenajarea barului exterior!

1. Etapa întâi

Taie lemnul
Cu un ferăstrău vertical, taie o poliță de lemn de brad de 130 cm lungime și 30 cm lățime. Apoi, taie 6 polițe cu dimensiunile 24,5 cm x 24,5 cm dintr-o scândură de brad de 200 cm lungime. În final, taie 4 baghete 50 cm dintr-o baghetă din lemn de brad de 250 cm lungime.

Nu te teme de culoare
Odată tăiate polițele și baghetele, șlefuiște-le cu grijă pe toate. Pictează atât marginile fiecărei polițe, cât și baghetele într-o culoare vie. Aplică al doilea strat după ce primul s-a uscat.

2. Etapa a doua
Protejează lemnul
Protejează totalitatea polițelor cu un lac exterior mat incolor.

Montează picioarele
Asamblează și lipește elementele de stâlp de piatră și polițele alternându-le. Vei obține astfel cele două picioare ale consolei.

3. Etapa a treia

Fă finisajele
Lipește cele 4 baghete colorate în spatele consolei pentru a ascunde golurile create de elementele de stâlp.
În final, lasă o distanță de 110 cm între cele două picioare și lipește peste ele polița de 130 cm lungime, care constituie suprafața noii tale console de exterior!