Video si pedagogie

DIY: Transformă tuburile din PVC în obiecte decorative singulare

Sunt galbene și frumoase și urmează să devină vedetele decorațiunii tale. Aceste tuburi din PVC pot constitui piciorul lampadarului tău și postamentul unei măsuțe joase șic, pentru reviste sau bibelouri. Un obiect unic care va face senzație în casa ta!

1. Creează singur tuburile
Taie în două 21 de tuburi din PVC de 100 cm, cu următoarele diametre: 32, 40, 50, 63 și 100 mm. Apoi taie la 1,60 m un tub din PVC cu diametrul de 32 mm: va fi viitorul picior al lămpii.
Bombați cele 42 de tuburi cu un aerosol de substrat, apoi vopsește-le în galben strălucitor cu tubul de aerosol Luxens.

2. Asamblează soclul
Modelează baza să fie un pătrat de aproximativ 35 x 35 cm, lipind tuburile între ele. Așezează tubul de 1,60 m în structură fără a-l lipi înainte de montajul final.

3. Pregătește amplasarea piciorului
Pe o placă de polistiren transparent de 5 mm grosime și latura de 50 cm, marchează locul rezervat tubului de 1,60 m înălțime, apoi găurește cu un ferăstrău-clopot cu diametru de 32 mm. Îți rămâne doar să rotunjești unghiurile cu o pilă.

4. Creează corpul de iluminat
Montează în interiorul tubului de 1,60 m un fasung E27 cu filament, având diametrul extensibil de 25/28 mm, precum și un prelungitor de 5 m pe care să-l treci prin tub, un bec și un abajur creat dintr-un tub cu diametrul de 35 cm.

5. Asamblează!
Așează placa de polistiren și înșurubează tubul din PVC la bază. Gata, ai reușit!